Current-Affairs 2022

 

1.      17th General Officer Commanding Officer of raising star cops?

Ans: Pushpendra Singh

2.      The 3rd Marshal of the Air Force Arjan Singh Memorial Hockey Tournament held at?

Ans: Chandigarh

3.      The new Chairman of India pluses and grains Association (IPGA)?

Ans: Bimal Kothari

4.      20th India – France Joint Staff Talks held at?

Ans: Paris

5.      The new Prime-Minister’s Museum of India is inaugurated by Prime-Minister NarendraModi at?

Ans: NewDelhi, the museum is also called PM Sanghralaya.

6.      Atmanirbhar (Make In India), with which organization did the Indian Air Force enter into a memorandum of understanding to expedite repatriation efforts for India?

Ans: IIT Madras

7.      Who was the first to be chosen for the inaugural lata deenanath Mangeshkar award?

Ans: Sri NarendraModi

8.      Where was the first Khelo India National Ranking Women’s Archery Tournament held at?

Ans: Jharkhand, B/W 12th and 13th of April 2022 Jamshedpur Tata Archery Academy, Jharkhand

9.      Ambedkar Jayanthi is celebrated on?

Ans: April 14th

10.  When is the Oriya New year celebrated?

Ans: April 14th

Important Abbreviations:

BRD—Base Repair Depo

AFSCB—Air Force Sports Control Board

IPGA—India pluses and grains Association

IAF—Indian Air Force

AAF—Archery Association of India

HaveFunMan

                                                                                                     

Comments